Noticies

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

CarnetConsellerReduitL'historiador Xavier Niell i Ciurana impartirà la conferència "Corrandes d'exili" dins el cicle Cassanencs arreu del món". En aquesta conferència es donarà a conèixer la repressió que va patir el personal polític de Cassà de la Selva un cop acabada la Guerra Civil. Tot i que durant la Guerra Civil en el terme municipal de Cassà no es varen patir actes de violència entre els seus convilatans, en part gràcies a la gestió política que va realitzar l'Ajuntament, en finalitzar aquest conflicte els representants polítics locals durant la República varen patir els efectes de la repressió franquista. Moltes d’aquestes persones varen ser detingudes, empresonades i els seus béns van ser confiscats, mentre que d'altres es varen veure obligats a un exili forçòs i algunes més varen ser enviades a camps de concentració i batallons de treballadors.
Xavier Niell i Ciurana és llicenciat en Història, arqueòleg i Màster en Iniciació a la Recerca en Humanitats. La seva especialitat és la prehistòria, però ha realitzat recerques sobre la Guerra Civil a Cassà de la Selva com la recerca sobre bombardeig del 29 de gener de 1939, o la recerca sobre les fosses comunes i la repressió del personal polític de l’Ajuntament. Ha publicat juntament amb l’historiador local Joaquim Mundet Serinyà (2018) i El Termenal (2020) dins de la Col·lecció de Toponímia dels veïnats de Cassà de la Selva.

La conferència tindrà lloc al pati de can Trinxeria, aquest dimecres dia 9 a les 8 del vespre i significarà la represa del cicle de conferències Cassanencs arreu del món que va quedar ajornat arrel del confinament a causa del COVID-19 a falta de la celebració de tres conferències.

Aquest acte complirà amb els protocols de La Covid, té un aforament limitat i per accedir al recinte cal haver adquirit una entrada gratuïta a tràvés d'aquest enllaç .